Välj både storstadslivet och naturen

Nu har centrum tagit sig över älven. Här växer ett spännande område fram med stadspuls och ett fantastiskt utbud av restauranger, caféer, träning och andra nöjen. I Kvillered väntar ett enkelt, socialt och trivsamt boende med hela vardagens service på gångavstånd. Och runt hörnet har du den friska havsdoften och de promenadvänliga naturområdena.

Buss, spårvagn, båt eller linbana?

Precis vid Kvillered ligger hållplatsen Wieselgrensgatan där du kan ta bussen till centrum eller andra delar av Hisingen. Från Wieselgrensplatsen går fyra spårvagnslinjer och ytterligare bussar. Härifrån planeras dessutom en linbana som kommer att ta dig över hamnkanalen. Föredrar du att cykla är du i Nordstan på tio minuter. Du kan också ta Älvsnabben från Lindholmspiren till Lilla Bommens hamn på en kvart.

Plats för ett aktivt liv

Restaurangbesök, uteliv och frukost på kafé? Friskt ströva runt bergen i Slättadamm? Romantiska promenader genom Keillers park? Bastu och ett kvällsdopp tillsammans i Frihamnen? Jobb, gymbesök och kompisar på middag under samma dag? Simma några längder i Lundbybadets utomhuspool?  Basta i Svettekörka eller ett besök i  Actionhallen i Backaplan? Ett aktivt liv kan betyda många saker men i Kvillered finns allt nära till hands.

En ny spännande stadsdel

City växer och Kville med omnejd har idag tagit en position som en ny spännande stadsdel i Göteborg. Här har du allt du behöver – som sjukhus, förskola, restauranger, saluhall, loppisar och kulturställen. Ta bara Lindholmen Street Food Market, Göteborgs enda under tak. Det är lätt att förstå varför allt fler flyttar över älven.

Det mesta av det bästa

Kvillered ligger mitt i ett område med ett bra serviceutbud, omgivet av Backaplan, Wieselgrensplatsen, Ringön och Lindholmen. Det fina med Kvillered är att det tar lika lång tid att ta sig till saluhallen på Lindholmen som till promenadvänliga naturområden som Keillers park och Slättadamm och det är inte långt till havet heller för den delen. Det mesta av det bästa helt enkelt.

 

Promenadavstånd från Kvillered

Bjurslättsskolan 6 minuter • Flunsåsparken 7 minuter • Vårdcentral 7 minuter • Wieselgrensplatsen 11 minuter • Backaplan 17 minuter* • Ramberget 20 minuter • Kungsportsplatsen 22 minuter* • Hisingsparken 40 minuter

* Promenad och spårvagn